De energiecoöperatie is een vereniging, die bestaat uit leden en vrijwilligers uit Pijnacker-Nootdorp. Iedereen uit Pijnacker-Nootdorp kan meedoen, samen proberen we de lege daken in de gemeente Pijnacker-Nootdorp vol te leggen met zonnepanelen.

In 2020 zijn we met 69 leden gestart om het dak van Harry Wubben Flowers in Nootdorp vol te leggen. De zonnepanelen zijn vanaf september 2019 in gebruik en leveren goed. We willen daarom ook uitbreiden en hebben energie-delen in de verkoop voor het tweede deel van Harry Wubben en biologisch veebedrijf Gravesteijn in Oude Leede. Inmiddels zijn al 80% van energie-delen verkocht en betaald. De energie opbrengst van de zonnepanelen komt ten goede aan de leden. Maar wat vooral interessant is, is dat je een deel van je energiebelasting terugkrijgt. De landelijke postcoderoosregeling zorgt hiervoor. Het uit vrijwilligers bestaande bestuur zorgt o.a. dat dak-eigenaren en inwoners samen worden gebracht. Daar de eerste kamer december 2020 akkoord is gegaan met de nieuwe postcoderegeling en we graag deze projecten onder de oude regeling willen laten vallen, willen wij u er wel op wijzen dat de sluitingstermijn voor deze projecten is op 15 maart 2021. Daarna kunt u zich ook voorinschrijven op toekomstige nieuwe projecten.

Wil je meer weten of meedoen kijk dan op www.energiecooperatiepijnackernootdorp.nl

Met vriendelijk groet, Bestuur Energiecoöperatie Pijnacker-Nootdorp 

Paul de Bree, voorzitter EPN, André de Langen, Peter Bes, Ronald Berk, Monique de Veld

Categories:

Tags:

Geen reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Actueel nieuws !

Nieuwbouw ontwikkelingen waar ooit de Fatima mavo, stond.

Sinds 2009 heeft het Stanislas Pijnacker, deels gehuisvest op de locatie aan de Meidoornlaan, een nieuw gebouw betrokken aan de Sportlaan. Het oude gebouw is afgebroken en sindsdien ligt de locatie braak en is lange tijd gebruikt als opslag voor het materiaal voor de renovatie van onze wijk.

Nu dat afgerond is en er weer gebouwd wordt, zijn er ook nieuwe plannen gemaakt voor woningbouw op deze locatie. De gemeenteraad heeft besloten dat daar ruimte is voor ongeveer 90 appartementen, voor ouderen en jongeren, waarvan 30 sociale huur. Er zijn kaders aangegeven voor de hoogte en het te bebouwen gebied.