Wijkatlas Pijnacker-Noord

De “Wijkatlas Pijnacker-Noord” is in november 2013 als boekje gepubliceerd. Deze geeft een breed beeld van de wijk Pijnacker-Noord en heeft als hoofddoel de sociale cohesie in Pijnacker-Noord te bevorderen. U kunt het boekje hier downloaden (ca 5 MB).

Op de site gaan we de inhoud verder uitbreiden. Allereerst gaan we de geschiedenis van De Acker toevoegen.

In onderstaande tabel staat de nieuwste info over diverse onderwerpen die betrekking hebben op Noord.

DatumAuteurTitelInhoud
17-jul-14Aad TasDeli tabakGeschiedenis van het woonhuis Noordweg 51
17 juli 2014 Bart EnnemaBomen over bomenEen fraai overzicht van de mooiste bomen in Noord. U gaat met andere ogen rondkijken! Veel wetenswaardigheden en details.
 22 juli 2014-Haaglanden in de Romeinse tijdIn deze brochure Haaglanden in de Romeinse tijd wordt op een duidelijke en aantrekkelijke wijze getoond hoe het leven omstreeks het jaar 0 was in onze regio - dus ook in Noord. Het is de periode van de Cananefaten.
19 augustus 2014 Charles van der MastGeschiedenis van de RK kerk H Joannes de DooperIn kort bestek wordt de geschiedenis van de bouw en de renovatie in 1992 van de RK kerk van de H Joannes de Dooper beschreven. Geïllustreerd met oude en nieuwe foto's.
7-okt-14Joop BesJosephschoolRijk geïllustreerde beschrijving van de geschiedenis van de Josephschool vanaf de oprichtig tot ongeveer 1995.
7-okt-14Wim MeijerYou TubeInformatieve video over de situatie in Pijnacker in 1963. Met diverse fragmenten die zijn opgenomen in Pijnacker-Noord. (Helaas zonder geluid)
7-nov-14Bart EnnemaBerkenhofGeschiedenis van de Openbare Basisschool Berkenhof. Stuur aanvullingen naar wijkatlas@pijnacker-noord.nl.

Indien u fouten vindt, opmerkingen of aanvullingen heeft, kunt u deze doorgeven aan wijkatlas@pijnacker-noord.nl. Wij ontvangen graag uw commentaar.